Gyógyászat
Kezdőlap - Gyógyászat
 
1
 
 
 

Zalakaros, a nemzetközi viszonylatban is elismert fürdőváros hírnevét elsősorban a gyógyvízének köszönheti. 1962-ben szénhidrogén kutatások következtében leltek rá a föld mélyén lapuló 2300 m mélységből feltörő kincsre. Így nyithatta meg kapuit 1965-ben a Zalakarosi fürdő, akkor mindössze két medencével, mely mára Magyarország egyik legnagyobb fürdőkomplexumává nőtte ki magát. Modern környezetben, évtizedes tapasztalatunkkal várjuk vendégeinket.

 
2
 
 
 

A zalakarosi fürdő legkorábban megépült épülete, a fedett fürdő 2013. év teljesen új, modern környezetben várja a gyógyulni vágyó vendégeket. A „legyező” épületként ismert medencetérhez tágas, kényelmes pihenőterek biztosítják vendégeink számára a zavartalan pihenés lehetőségét. Az épületből tágas lépcsőházon keresztül vagy az új panoráma lifttel könnyedén megközelíthető a strandkert, közvetlen átjárással a strandi gyógyvizes medencéhez.

 
3
 
 
 

A Zalakarosi Fürdő rekreációs és gyógyászati részlegének egyik legjellegzetesebb épülete, a kupolás medence tér, melynek különleges hangulata, és a páratlan gyógyvíz együttes hatása járul hozzá a testi-lelki egészség megőrzéséhez. A gyógycentrum szabadtéri gyógyvizes medencéje csodálatos zöld környezetben, gondozott sziklakerttel, pihenő ágyakkal, öreg fák árnyékában, sajátos mikroklímával áll gyógyulni vágyó vendégeink rendelkezésére. 

 
4
 
 
 

A gyógyvízre épülő reumatológiai járóbeteg szakrendelésen évente több ezer gyógyulni vágyó páciens fordul meg fürdőnkben. Kiváló eredmények érhetők el egy-egy fürdőkúra során. A zalakarosi víz és gyógykezeléseink széles palettája kiválóan alkalmazható megelőzésre. Egyre több fiatal veszi igénybe kezeléseinket, egyre nagyobb hangsúlyt helyezve az egészségmegőrzésre és a megelőzésre. Az ülőmunka, a stresszes, rohanó életvitel következtében kialakuló panaszok, sportsérülések, baleseteket követő utókezelések kivitelezésére Zalakaros, az egészségmegőrzés fellegvára kínál komplex, magas színvonalú szolgáltatást. Zalakaroson várólista nélkül, akár azonnal elkezdheti a kezeléseket.

 
5
 
 
 

Az NEAK által finanszírozott kezelések évente 2 alkalommal vehetők igénybe 3x15 darab kezelés és 1x15 darab alap fürdőbelépő formájában (kivétel a gyógytorna és az elektroterápia, melyek kezelésszáma maximum 10 darab lehet alkalmanként).Az orvosi vény és a kezelőlapok kiállításától számított 30 napon belül meg kell kezdeni a gyógyfürdő kezelést, mely a megkezdéstől számított 56 napig használható fel (kivétel a gyógytorna és az elektroterápia, melyek a megkezdéstől számított 30 napig használhatók fel). A kezelések lejárta után a beteg a kezelőlappal együtt kontrollvizsgálaton köteles megjelenni a kezeléseket felíró orvosnál, mivel kontrollvizsgálat nélkül nem kezdhető meg a következő kúra.

© 2016 furdo-zalakaros.hu